Våra föreställningar

 

Teatersport

Två lag drabbar samman och framför improviserade scener. Och det är publiken som bestämmer vad föreställningen ska handla om med förslag på platser, yrken, karaktärer, känslor och egenskaper.

Se vardagshändelser bli maffiafilm, se skådespelarna dubba varandra eller brista ut i improviserad sång.

Nytt, dråpligt, oväntat och otroligt roligt.

 

#hashtag

Föreställningen som utgår från ord som publiken skrivit på lappar. Varje ord tolkas på fyra olika sätt och den som skrivit ordet bestämmer sedan vilken tolkning hen vill se mer av. Som vanligt vet ingen vart det tar vägen. Som vanligt blir det vansinnigt roligt.

 

Fredagsmys

"Fredagsmys" - som film, fast på teater. Publiken väljer genre och bestämmer titel och får se improviserade scener. Tidigare har publiken bl.a fått se det finska bygdespelet ”Häradshövdingen” och maffiafilmen ”Den vita gardinen”.

En genre är i alla fall given. Mysikal.


Improviserad schlagerfestival

En kväll full av improviserade schlagerhits. Publiken bestämmer titel och får höra minnesvärda sånger tona fram. Allt är improviserat. Mot slutet av föreställningen röstar publiken fram en vinnare.

 

Talang

En kväll full av improviserad sång och musik där deltagarna tävlar mot varandra. Publiken bestämmer låttitel och juryn är stenhård. Allt är som vanligt improviserat. Mot slutet av föreställningen röstar publiken fram kvällens talang.

 

Bibberibopp

En föreställning som bygger på publikens fantasier. Improvisatörerna skapar scener fyllda av glädje, spänning och galenskap.

 

Nyfiken på

En känd person intervjuas på scenen och berättar sitt livs spännande historia. Händelser, tankar och drömmar spelas upp som improviserade scener av den kvicka ensembeln under intervjun.

 

Gäster med gester

Underhållning med två lag känd från TV. En deltagare får en lapp med en text. Genom att gestalta och visa olika scener ska övriga lagmedlemmar gissa vad person är och gör.

 

Improviserad radioteater

Västerås Improvisationsteater har också hörts ute i etern på "Vår Radio 93,7 MHz". Evenemanget direktsändes och lyssnarna skickade in förutsättningar för improvisationerna under programmet.

 

Charlie Frys

Skrattar bäst som skrattar mest!